Конфискуваха машини и уреди от незаконни продавачи на пуканки и царевица в Южен парк

Внезапна проверка на законността на търговски обекти бе проведена в Южния парк-трета част, съвместно между районната администрация и Столичен инспекторат – район Триадица.

На терен в съботния ден бяха кметът Димитър Божилов, зам.-кметът инж. Джани Антова и отдел „Регистрация и контрол на търговската дейност. Проверени бяха седем обекта, в които се продават царевица, пуканки и други храни и напитки, разположени в различни локации на парка. Изискани бяха документите за упражняване на търговска дейност. Нито един от въпросните обекти не представи каквито и да било документи, поради факта, че са незаконни. Районната администрация се погрижи всичките им машини и атрибути да бъдат конфискувани и изнесени извън пределите на Южен парк.

Нови изисквания към собствениците на бъдещите мобилни съоръжения, разположени на територията на Южен парк, ще въведе район Триадица. Вече бяха проведени разговори със спечелилите конкурса кандидати да упражняват търговска дейност в парка. Обсъдено бе съображението на районната администрация да има унифициран общ облик на бъдещите павилиони – няколко комбинации от материали и цветове, в зависимост от квадратурата ще има изискване за ходовата част и дизайна. Ще бъдат инициирани и места, откъдето мобилните съоръжения да се захранват регламентирано с ток, за да бъдат избегнати висящи кабели по клоните на дърветата.