Колко струват пейките по Графа?

peiki (2)

Йорданка Фандъкова отрече, че общината плаща за доставка и монтаж на пейка по 10 хил. лв., но въпреки това ще започне проверка колко струват някои от елементите, които ще бъдат поставени на ул. „Граф Игнатиев“ в София.


Кметът определи медийната информация за скъпото оборудване, като фалшива новина. По думите й пейки за 10 000 лв. на брой нямало. Сумата била малко над 8000лв., като това не било класическа пейка, а конструкция от излят камък и кашпи, които може да видите тук – на площад „Гарибалди”. Кметът на София е направила и лично разследване дали цялата информация и ценоразписът на двете фирми е налична на сайта на общината. А по повод твърденията, че цените били завишени, тя отсече – не била ценовик и затова ще поиска проверка.

„Доставка и монтаж на пейка, класически дизайн – 1291 лева. Не е 10 000 лева. Да, има една цена, която е: доставка и монтаж на кашпи и пейки от лят камък по архитектурен дизайн. Това са кашпите с по няколко пейки на площад „Гарибалди“. Тяхната цена е 8922 лева, на целия елемент, който е с няколко пейки, от лят бетон. Хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 хил. лева – нещо, което мен изключително много ме притесни“, обясни Фандъкова.