Кои столични квартали остават без вода днес

вик-софийска-вода
Софийска вода

Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата в днес, 7 юни, съобщиха от водното дружество.

Във връзка с реконструкция на съществуващ водопровод в жк. „Военна рампа“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв. „Орландовци“ – карето между ул: жп линия Река Суходолска; ул. „Първа българска армия“, ул. „Нешо Бончев“, ул. „Планинско цвете“, ул. „Снежник“, ул. „Първа българска армия“, ул. „Каменоделска“, ул. „Кожарска“, Владайска река, ул. „Дан Колов“, ул. „Воднянка“, ул. „Липов цвят“, ул. „Жак Дюкло“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на паркинга на магазин Била.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно леко повишаване на мътността на водата.
На 7 юни 2018 г. (четвъртък), във връзка с монтаж на спирателен кран във се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на в.з. Бункера. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Юрушка църква“ на кръстовището с ул. „Бистришко шосе“.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Павел Красов“, кв. „Горубляне“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи на ул. „Павел Красов“ – между ул. „Шиндра“ и ул. „Селището“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Павел Красов“ – ъгъла с ул. „Селището“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Проф. Борис Йоцов“ във в.з. Симеоново-Драгалевци се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Проф. Борис Йоцов“ от ул. „ Хилендарски манастир“ до ул. „Проф. Борис Йоцов“ №39, ул. „Огюст Дозон“ от ул. „Проф. Борис Йоцов“ до ул. „Георги Заркин“, ул. „Шарколията“ от №2 до ул. „Огюст Дозон“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Проф. Борис Йоцов“ на ъгъла с ул. „Огюст Дозон“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 2, кв. „Враждебна“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 16:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. 30, ул. 5, ул. 8 и ул. 32. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. 9.

Във връзка с монтаж на водомерeн възел на ул. „Китна“, кв. “Княжево” налага спиране на водоподаването от 09:30 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи на ул. „Китна“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: на ъгъла на ул. „Китна“ с ул. „Миле  Пойорданов“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в кв. „Кремиковци“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Чавдар“, ул. „Кремиковска“, ул. „Река Елешница“, ул. „Славянка“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Славянка“ на ъгъла с ул. „Чавдар“.