КЕВР не откриха причина да намалят цените на парното и тока

toplomer-parno-radiator

Комисията за енергийно и водно регулиране не вижда нито една причина да преразгледа и да понижи цените на топлинната и на електрическата енергия от Нова година. Това става ясно от писмо на КЕВР, изпратено до националния омбудсман Диана Ковачева.

В същото писмо обаче регулаторът признава, че само за половин година столичната топлофикация е надвзела от абонатите си почти 8 млн. лева, но било в рамките на закона.

КЕВР проверява „Топлофикация“

От регулатора заявяват, че са неоснователни и тенденциозни твърденията, че през заплащаните цени клиентите кредитират „Топлофикация София“ ЕАД за разходите за природен газ, тъй като по аналогичен начин може да се твърди, че и доставчикът кредитира клиентите си за направените по-високи разходи за квоти въглеродни емисии.

Комисията счита за неправилни изчисленията на някои граждански организации и за некоректни направените въз основа на тях твърдения, че от 01.07.2020 г. досега „Топлофикация София“ ЕАД е надвзела от клиентите си сума от порядъка на 14 млн. лв., в резултат на постигнатите по-ниски цени на природния газ.

От „Топлофикация“ се оправдават с онлайн обучението и по-студено време