Къща с двор и асансьор – на покрива на кооперация

къща-върху-покрив
Кадър: NOVA TV

ЧУДОТО НА АРХИТЕКТУРАТА Е В КВАРТАЛ „ЛОЗЕНЕЦ“

Къща с двор, асансьор, озеленяване и всички екстри, но построена върху покрив на жилищна кооперация, съобщи NOVA TV. Чудото на архитектурата се намира на улица „Минзухар“ в квартал Лозенец. Собствениците живеят на седми – последен етаж и са си направили асансьор, за да могат лесно да излизат на покрива. От кадри, които екип на NOVA засне с дрон, стана ясно, че къщата е направена като вила, с озеленяване, климатици, соларни панели, има дори и дръвчета.

Кадър: NOVA TV

Собственичка на къщата и на апартамента, който се намира под нея разказа, че е наследила имота и не знае дали има документи. „Това не е къща, това е стая. Не знам точно откога съществува, може би откакто са направили апартамента, предполагам, че някъде над 20 години. Не знам как е направено точно, наследила съм го от сестра ми и зет ми”, коментира собственичката Илона Ангелова, която е по професия лекар.

„По документи има разрешение за строеж на сграда с плосък покрив, но към момента виждаме, че не е плосък”, заяви кметът на район Лозенец Любомир Дреков. По думите му ДНСК е сезирана. „Сградата е с висока категория и те са институцията, която трябва да провери и да отсъди законно ли е или не и какво трябва да се направи. Ако се окаже, че строителството е незаконно, постройката ще бъде премахната”, каза още той.