Кампанията „Капачки за бъдеще“ събира средства за детска линейка

От кампанията „Капачки за бъдеще“ призовават всички столичани да дарят събраните капачки тази неделя 01.11.2020 и до няколко месеца може да успеем да дарим ЗАЕДНО първата си детска линейка (и втора за България.

Ето и пълното съобщение с което от „Капачки за бъдеще“ се обръщат към всички в София:

Ох, Доброволци …
Не можем да скрием вълнението си, когато имаме да ви съобщаваме подобни новини.

Знаете ли с колко напълно оборудвани, специализирани детски неонатални линейки разполагат българските държавни и общински болници?

С ЕДНА 

Осигурена не от държавния бюджет, а от дарители през 2017 г.

Знаете, че ЗАЕДНО подменихме старите и амортизирани кувьози в по-малките болници и сега лекарите там могат да се погрижат на място за по-леките случаи на недоносените и за бебенцата с по-леки проблеми.

Знаете, че ЗАЕДНО дарихме транспортни кувьози на по-отдалечените болници, за да могат да транспортират малко по-тежките случаи, без да чакат линейка с часове (или по-лошото и по-опасното – да ползват лек автомобил.

За най-тежките случаи обаче е нужно от регионалния център по неонатология да изпратят републикански консултант със специализирана линейка и транспортен кувьоз, който да консултира случая и в повечето случаи – да транспортира бебенцето за получаване на специализирани грижи и лечение.

И тук почват големите мъки – от неонатологията се свързват с местната спешна помощ, оттам им отпускат линейка, махат носилката, слагат на нейно място транспортен кувьоз, който често трябва да бъде затяган с ремъци, понеже шините на транспортната му количка не съвпадат с тези на линейката … и прочие безумия.

Както директорът на една от големите неонатологии ми сподели :

„Оправяме се като опълченците на Шипка! Както и с каквото можем!“.

Е, от „Капачки за Бъдеще“ смятаме, че е КРАЙНО ВРЕМЕ това да се промени. Затова влязохме в контакт с фирми, които да ни предоставят бус на добра цена. С фирми, които да го превърнат в линейка и започваме да работим за осигуряване на специлизирана линейка за всеки от регионалните центрове с неонатология клас 3.

Знаем, че няма да е лесно.

Знаем, че линейките струват много.

Но знаем и че някой трябва да го направи.

И ако в края на тази седмица – неделя 01.11.2020 направим силна кампания в София – до няколко месеца може да успеем да дарим ЗАЕДНО първата си детска линейка (и втора за България )

Как да помогна?

Можеш да помогнеш като донесеш капачките си на 01.11.2020 на площад „Александър Батенберг“ между 9:00 и 15:00

Можеш да помогнеш като помогнеш този пост да достигне до повече хора.

Можеш да помогнеш като отбележиш твои приятели, за които знаеш, че ще се зарадват на новината.

Дали едно или повече от изброените – все е ГОЛЯМА помощ.

Благодарим за подкрепата – знаем, че за пореден път ще се справим ЗАЕДНО!

ЗАЩОТО ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ.