Извънредно! Проф. Мутафчийски иска по-строги мерки заради коронавируса

vencislav-mutafchiyski

Председателят на Оперативният щаб Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски предложи въвеждането на още по-строги мерки във връзка със ситуацията с COVID-19 в България.

„В нашата страна са регистрирани 41 инфектирани, за последните часове бройката се увеличи на 10 за деня, повече от 200 са изследвани, с 30 % увеличихме броя на заболелите си за ден. В Германия – се увеличиха 50 %. Европа налага безпрецедентни мерки, въпреки икономическия ефект, въпроса е за физическото оцеляване на света, чувствителната част на света хронични заболявания и възрастните“. Това каза в драматично обръщение на извънреден брифинг в МС ген. Венцислав Мутафчийски. 

„Наложените мерки не дават задоволителни резултати. Днес на централни места в София, животът продължаваше без никакви смущения. Добре е, че имаме кураж като нация, но не бива да бъдем лекомислени. Задава се една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история, трябва да бъде изключително отговорни към нас самите, към близките ни, възрастните ни родители, приятели и колеги“.

„Изпаднахме в дребнотемие, измести се фокусът на вниманието дали фризьорските салони ще работят, не сме узрели и не знаем какво ни предстои. Предстоят ни времена на изпитания, ще се загубят човешки животи и то на хора, които много обичаме, които са ни гледали и са треперели над нас, които се гордеят с нашите успехи, не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие. Ще предложа на МС да приложи най-твърдите мерки.Да си дадем шанс тази буря да отмине с по-малко загуби. Не е време за купон. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон!“