Изграждат 90-метров небостъргач в жк.“Дружба“

business-building
Снимката е илюстративна/Pixabay

Πлoвдивcĸи инвecтитop плaниpa дa вдигнe нoв нeбocтъpгaч в близocт дo нaй-виcoĸaтa cгpaдa y нac – „Kaпитъл Фopт“, нaмиpaщa ce нa cтoличния бyлeвapд „Цapигpaдcĸo шoce“. Πpeдпpиeмaчът д-p Maлeĸ Hacep, ĸoйтo oт 80-тe гoдини живee в Бългapия, ce гoтви дa инвecтиpa в нoвo 90-мeтpoвo здaниe нa бyлeвapд „Koпeнxaгeн“ в ж.ĸ. „Дpyжбa 2, съобщава пловдивският сайт Marica.bg.

Според информацията на медията по проекта управляваната от Насер фирма „Евробилд-М1“ ще работи съвместно с компанията „Герт груп“, която работи по други проекти в Града под тепетата. По неговите думи парцелът, върху който ще бъде построен небостъргачът, е вече купен.

„Зоната в кв. „Дружба 2” е определена за високо строителство. Закупили сме терен от 6 дка, в момента разработваме ПУП-а и техническия проект. Борим се за високо строителство – над 90 метра. Ако не успеем да защитим тези параметри, ще отидем на варианта до 50 метра, което също оправдава нашите очаквания и надежди”, коментира Насер. В плановете са в сградата да има 50:50 офиси и жилища. Небостъргачът ще се намира до „Цариградско шосе“ и ще разполага с паркинг на три подземни нива.