Избраха Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“

stolichen-obstinski-savet
Столичен общински съвет

Столичният общински съвет (СОС) избра Владимир Клисуров за поста изпълняващ длъжността кмет на столичния район „Младост“. Посочването на заместник на задържаната с обвинения в корупция Десислава Иванчева залегна като извънредна точка в днешното заседание на СОС.

Владимир Клисуров до настоящия момент беше заместник-кмет на района. Той е посочен лично от Иванчева, която е в ареста. Тя е подала заявление за излизане в отпуск. Вместо да издаде заповед за това кой трябва да я замества, тя само устно е посочила единия си заместник – Клисуров.

Преди това самият той в декларация се отказа в полза на колегата си Румен Русев.

Не бяха приети предложения от съветници коалиция „Сердика“ и Реформаторски блок-София изборът на и.д. кмет на „Младост“ да отпадне от дневния ред или да бъде гласуван след заседанието на Апелативния специализиран съд, който днес решава дали да остави Иванчева в ареста.

„Длъжен съм да се съобразя с решение на Столичния общински съвет““. Това заяви пред журналисти Владимир Клисуров, който бе избран от Столичния общински съвет за изпълняващ длъжността кмет на район „Младост”.
„Решението на общинските съветници бе почти единодушно. Има волеизявление на г-жа Иванчева аз да бъда посочен. Имаше и друго, по-различно, от мен и колегата ми арх. Русев. Ние се бяхме обосновали, но общинските съветници предпочетоха първия вариант. Аз съм длъжен да се съобразя с това решение”, посочи Клисуров.
На въпрос защо у него липсва желание да застене на поста, Клисуров отговори:
„Мотивът аз го посочих – не се считам за достатъчно компетентен.  Основните проблеми са наистина строителни – разглеждане на строителни документации, а аз със сигурност не съм компетентен за тях”.

АРЕСТУВАХА КМЕТА НА „МЛАДОСТ“ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА

Тя беше арестувана на 17 април в центъра на София при акция на МВР, Специализираната прокуратура и КПКОНПИ. Районният кмет стоя повече от 5 часа с белезници, докато разследващите изършваха обиск на нейния автомобил. В него бяха открити 70 000 евро. Според прокуратурата парите са част от сума, поискана като подкуп за издаване на строително разрешително на фирма. Сигналът е дошъл от собственика на фирмата – бизнесменът Александър Ваклин. По случая обвиняеми са и зам.-кметът Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров.