Избират изпълнители за строежа на метрото от Военна академия, през Слатина, до Арена „Армеец“

metrostancia-krasno-selo

Работим усилено и упорито за финансирането на следващите етапи. Вече се провежда процедурата за избор на изпълнител за участъка от станция „Хаджи Димитър“ до квартал „Левски“ – 3 километра. Гарантирах с подписа си писмото до г-н Братоев за това, че гарантираме финансиране, за да може да обяви процедурата за избор на изпълнители за участъка от Военна академия, през Слатина, до бул. „Цариградско шосе“ при зала „Арена Армеец-София“. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на откриването на първия участък на третата линия на метрото.

„Тези трасета се обсъждат и резервират години, преди да започне строителството . знаете, че сега коментирахме и предложихме да бъдат резервирани трасетата за продължение на първата линия от Бизнес парка до Симеоновския лифт. Знаете, че беше съпроводено с тежки дискусии. Общински съветници не подкрепиха тази линия. Някои от тях със сигурност днес ще си припишат заслуги, други ще омаловажат придобивката за София, но за мен най-важно е това софиянци да имат възможност да ползват този транспорт“, добави Фандъкова.

Вече са завършили строителните дейности по следващия етап от 4 километра до Околовръстния път при Горна баня, през квартал „Овча купел“. „След изпитанията на влаковете в началото на следващата година ще може и „Овча купел“ и „Горна баня“ – квартали, които може би са с най-лошото транспортно обслужване към този момент, да могат да се възползват от този удобен транспорт“, разказа Фандъкова.