Искат спиране на строителните дейности по булевард „Патриарх Евтимий“ 

protest-patriarh-evtimiy
Снимка: скрийншот NOVA

Искане за спиране на строителните дейности по столичния булевард „Патриарх Евтимий“ ще бъде внесено до столичния кмет Васил Терзиев. Това заяви на брифинг в Столичната община Иван Таков, общински съветник от „БСП за България“, цитирано от БТА. Искането е подписано от общинските съветници на ГЕРБ-СДС, БСП, „Синя София“, ИТН и независими общински съветници в Столичния общински съвет. 

Таков определи като безпрецедентна ситуацията с промяната на организацията на движението по столичния булевард „Патриарх Евтимий“ и коментира, че случващото се е незачитане мнението на общинските съветници и живеещите в района на „Патриарх Евтимий“. 

Малко по-късно Борис Бонев отговори на Таков, че велоалеята и буслентата по бул. „Патриарх Евтимий“ са потвърждавани във всеки един стратегически документ на Столичната община. Програмата за развитието на велосипедния транспорт е приета от Столичния общински съвет, добави Бонев. Видяхме опит за намеса в разделението на властите и грубо погазване на демократичните принципи и закона, добави той във връзка с искането за спиране на ремонтните дейности.