Ицо Хазарта побеждава Борисов и Нинова в София „Продължаваме промяната“ печели и в трите района

 обработени 83.43% от протоколите на секционните избирателни комисии в района на т.нар. лидерска битка – 25-и многомандатен избирателен района в София, новата формация „Продължаваме промяната“ печели 32.10% от гласовете, докато досегашният фаворит ГЕРБ-СДС – 26.16%. Следват „Демократична България“ с подкрепа от 9.60%, „БСП за България“ – с 9.51%, „Има такъв народ“ – с 8.31%, и „Възраждане“ – с 5.80%.

На предишни парламентарни избори досега винаги ГЕРБ е била първа политическа сила, а листата в района, в който влиза и Банкя, се води от лидера Бойко Борисов. Този път срещу бившия премиер „Продължаваме промяната“ издигна рапъра Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, а „Демократична България“ – съоснователя на родителската дигитална платформа „Майко мила“ и рекордьор по преференции на 11 юли Елисавета Белобрадова. Водач на листата на БСП бе лидерът Корнелия Нинова.

В другите два столични избирателни района, където на предишните избори спечели „Демократична България“, първа по резултат отново е „Продължаваме промяната. Продължаваме Промяната” води с подкрепата на 32.10% от гласоподавателите. Коалиция ГЕРБ-СДС се нарежда на второто място с 26.16%, а „Демократична България” – на трето, с 9.60%. Малко след тях е и „БСП за България” с резултат от 9.51%.