Грипна ваканция в София! Учениците в клас чак на 6-ти февруари

gripna-vakancia

Грипна ваканция е обявена от понеделник на територията на София град съобщиха от Канал 3. Преустановяват се учебни занятия до 4 февруари включително. С писмо на директора на СРЗИ се уведомява Регионалното управление по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. включително.

От понеделник е обявена грипна епидемия и в Благоевград. Там учебните занятия ще бъдат преустановени до 01 февруари включоително.

Грипна епидемия е обявена и от РЗИ Кюстендил. Издадено е предписание на РУО – Кюстендил за временно преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на областта, считано от 28.01.2019 г. до 01.02.2019 г. включително.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Припомняме, че към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.