Гражданите на България и Северна Македония ще могат да се възползват от въздушната линията София-Скопие от 27 март

полет-самолет

Гражданите на България и Северна Македония ще могат да се възползват от въздушната линията София-Скопие от 27 март. Това стана ясно по време на посещението на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев в Скопие, съобщиха от министерството на транспорта. Въздушен превозвач по редовната линия ще бъде авиокомпания GullivAir. По време на срещите изпълнителните директори на летищата в София и Скопие заедно с представители на туроператори обсъдиха разработването на уикенд и бизнес пакети, което да създаде възможности за привличане и на други авиокомпании да оперират по линията.

„Летищата в София и Скопие ще подкрепят авиокомпания Gulliv Air с програма за стимулиране, за да бъдат възобновени полетите по линията и продължението към други страни. Това ще осигури икономически смисъл, линията да съществува дълго време“, заяви министър Николай Събев.

„Общите ни усилия с министър Благой Бочварски са да намалим тежестите и икономическите бариери между двете държави. Наясно сме, че не може да очакваме по-добър жизнен стандарт, ако няма добре разработена транспорта икономика. Ние като политици, направихме първата крачка и създадохме инструмента, линията София-Скопие, който да отвори възможности към един по-голям бизнес пакет“, отбеляза българският транспортен министър.

Министър Събев добави, че продължение на този смислен модел е изграждането на тунела и железопътната линия в най-тежката част по Коридор 8, Деве баир.