Градският транспорт се движи по разписание

градския-транспорт-разписание
101 снегопочистващи машини работят на територията на София

През изминалата нощ всички улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, са обработени със смеси против заледяване, съобщиха от пресцентъра на Столична община за актуалната обстановка в София сутринта. Засега обществения транспорт се движи по разписание.

На терен и към този момент са 101 машини снегопочистваща техника. Продължават обработките на основните улици в кварталите, извършват се и частични обработки на вътрешно-квартални улици. Опесъчават се пътищата в природен парк Витоша, започнало е и почистването на спирки и подходи към подлези.

Към момента градският транспорт се движи с нормално разписание за зимни условия. Известни затруднения има по линията на автобуси 39, 29, 30, обслужващи селата Балша и Клисура. Извършват се допълнителни обработки със смеси против заледяване. 

Десет екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен, за да проверяват състоянието на всички стръмни и опасни участъци от пътната мрежа. През днешния ден екипите ще наблюдават критичните участъци на реките и ще следят нивата на общинските язовири. 

Столична община напомня на шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да се движат със съобразена с пътната обстановка скорост.