Градинката пред Софийския университет все още е заградена

gradinkata-pred-universiteta

Жълтите павета са заменени с гранитни плочи

След като вчера ви показахме докъде е стигнал ремонта на градинката пред „Кристал“, днес разгледахме и тази пред СУ „Климент Охридски“.

Ремонтът е почти готов, но оградите все още не са махнати. Отворена за пешеходци е единствено алеята откъм Художествената академия, а след дъжд, на места се образуват локви по новата настилка.

Жълтите павета са премахнати от централната алея, а на тяхно място има гранитни плочи. За разлика от „Кристал“ – тук тревичка все още няма.

При последната инспекция на ремонта през октомври, Йорданка Фандъкова заяви, че павета от градинката пред Софийския университет ще бъдат използвани за обновяването на паважа на ул. „6-ти септевмри“.

Павета са премахнати, заради сигнали на гражданите, че са хлъзгави, а на тяхно място са поставени гранитни плочи. Фандъкова е категорична, че извадените павета се пазят и се употребяват при ремонти, когато е необходимо.

Градинката пред Университета ще бъде готова през тази година. Ще бъдат засадени 47 нови дървета, над 2200 храсти и множество цветя. Кметът на София обясни, че обновяването на градинка се гледа под лупа. 240 хиляди лева ще бъде санкцията при забавен ремонт, а 1,2 млн. лв. ще отнесат строителите за некачествена работа.