Гонят нелегалните търговци в Южния парк

238
iuzen-park-obstina-triaditsa

Отправих молба за съдействие до министъра на вътрешните работи и до директора на Националната агенция по приходите за засилено присъствие и проверки в Южен парк – трета част, съобщава кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов на страницата си във Фейсбук.

Той уточнява, че проблемът е функционален не само за парка, но и за целия град, защото нарушителите не плащат наем, продават забранени за разпространение стоки в парка, не отчисляват нито лев към държавния или общинския бюджет, търгуват с многократна надценка своите стоки. Според Божилов нарушителите се възползват максимално от „покровителство на по-едрите риби, които също черпят блага от целия процес“.

Според него балони могат да се купят от магазините около парка, не за 8, а за 3 лева. По сладкарниците наоколо и в новите, законни мобилни преместваеми обекти, ще може да се купят и сладки неща. „И във всички изброени тук хипотези ще имаме честна сделка на законна търговия, даваща своята лепта за публичните бюджети, откъдето, впрочем, ще се платят ремонтите на „онази разхлопана плочка пред входа“ и на „онази дупка, ‘дето си изкривих джантата“, пише районният кмет. Той е на мнение, че е дошло времето „да обърнем играта в полза на законността и честните хора, които искат да работят в синхрон с, а не въпреки правилата“.