Футболни фенове пръскаха с пожарогасител във вагон на метрото

futbolni-fenove--pozarogasitel-v-metroto

Вандализъм в метрото след футболния мач между Левски и Лудогорец във вторник. Фенове пръскаха с пожарогасители във вагон, пълен с хора. Наложило се е да се намеси машинистът и полицията. Хората, които ни сигнализираха, разказаха, че са започнали да се задушават, докато мотрисата спре на следващата станция, съобщи NOVA.

От столичния „Метрополитен” обясниха, че футболните фенове са се качили след 20:30 часа на метро станция „Софийски университет”, във влака по маршрута „Сливница – Бизнес парк”.

„Малко преди метростанция „Западен парк” машинистът получава сигнал за разпломбиран капак на пожарогасител и 3-4 секунди след това започват призиви да спре влака и да отвори вратите”, обясни Николай Николов, началник управление „Експлоатация” в Столичния „Метрополитен”.

„Използващите пожарогасителя в един момент се оказват притеснени. След 15 секунди влакът спира на „Западен парк”, вратите се отварят и всички се разбягват”, обясни още Николов. По думите му във вагона вероятно е имало само фенове, около 15.

Няма информация за пострадали. Никой пътник не е потърсил помощ от служителите на метростанцията. Няма и данни от болнични заведения за пострадали.

Същата вечер има изкривен таванен панел във влак, който се движи по линия 3, обясниха още от Столичния метрополитен. Има и други поражения – залепени лепенки, изкривени интериорни системи.

„Част от веществото, изпръскано от пожарогасителя, е попаднало и във вентилационната система на влака. За да се отстрани, трябваше да бъдат разглобени въздухопроводите”, каза Николов.

Случаят не е за първи път. И преди след футболна среща е имало подобен случай във влак от трета линия.