Футболен мач и Деня на  независимостта на Украйна блокират центъра на София утре

fenove-na-levski

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата на 24 август.

Утре, четвъртък, 24 август на територията на столицата ще се проведе футболна среща от турнира на  „Лига на конференциите“ между отборите на ПФК „Левски“ и ФК “Айнтрахт Франкфурт“,  с начален час  20 часа на Националния стадион „Васил Левски“.
От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Феновете на „Левски“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В, и част от Г, а  тези на  ФК “Айнтрахт Франкфурт“ през вход 23 и 24 на сектор Г и вход 25 на сектор А.
Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри/. Ангажимент по охраната на спортната среща за домакинската агитка има частна охранителна фирма, а за гостуващата -СДВР, чиито задачи са да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18 часа.
Преди, по време и след провеждане на футболната среща  полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

Също на 24 август предстои отбелязването на Деня на  независимостта на Украйна. В тази връзка от 16 до 21 часа в Градската градина е планирана благотворителна инициатива, фасадата на Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде осветена в цветовете на националните флагове на Украйна и България, предстои и концерт.
Вечерта, от 19 до 20 часа, от района на градинката „Възраждане“ е планирано шествие по бул. „Ал. Стамболийски“, площад „Св. Неделя“, ул. „Съборна“ до Градската градина.
Преди, по време и след провеждане на  посочените мероприятия полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления и нарушения на територията на града.

Във връзка с предстоящите събития в следобедните часове  е възможно  да възникне временно затруднение на движението в централната градска част. СДВР препоръчва на шофьорите да използват обходни маршрути.