Васил Терзиев за реорганизацията на движението в центъра на София: Извинявам се, сгреших. Фритьоф Нансен остава еднопосочен

zadrastvane-patriarh-evtimiy

„Аз много вярвам в части от целесъобразността на проекта, но и сме сгрешили в някои неща от имплементацията, най-вече откъм комуникацията. Направихме го много бързо, направихме без обсъждане и стъпихме на информация, че някои неща трябва да бъдат по начин на базата на стари дискусии без да минем поредния рунд дискусии и аз го подцених този проблем“. Това разказа в студиото на БТВ кметът на София Васил Терзиев за реорганизацията на движението в центъра на София.

Това което се вижда в момента, маркирано просто довършена маркировката с оранжевите линии и важно нещо като част от временната организация на движението – Не се планира „Фритьоф Нансен“ да е двупосочен, той ще остане еднопосочен, допълни Терзиев. Това, което е най-важно е да се отстранят грешките на текущия проект, за да може хората да се успокоят, надява се Терзиев.

Относно инвалидните места, Терзиев каза, че са направили грешка, но целта е да няма провали в бъдещи проекти.

Той добави, че няма упорство от страна на Столична община и ако се окаже, че ако старата организация на движение е по-добра, ще се обмисля възможност за нейното връщане. Не се планира „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочен, а ще си остане еднопосочен. Това, което е най-важно е да се отстранят грешките на текущия проект, за да може хората да се успокоят, надява се Терзиев.

Той още веднъж се извини и съжали, че е направена реорганизацията на движението преди изборите.