Фенове на „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия и счупиха плочата на монумента

fenove-na-levski-pametnik

Минути след края на мача между „Левски“ и израелския „Апоел“ (Беер Шева) фенове на „Левски“ нападнаха палатковия лагер пред Паметника на съветската армия и счупиха плочата на монумента.

По време на среднощната акция беше разпънат и плакат с надпис „Демонтаж“.

Атаката е станала около час след победата на „сините“ над израелския „Апоел“ (Беер Шева) с 2:1. Сигналът е подаден в 23,45 ч. Минути по-рано фенове на „Левски“ са нападнали палатковия лагер с факли и димки. Агитката издигнала транспарант с надпис „Демонтаж“, а след като счупиха плочата, написаха със спрей „Искаме български паметник“.

„Дойдоха около 20-30 човека от агитката на ‘Левски“, повечето с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас… и аз не разбрах точно. Всичко стана за минута- две. Успях да снимам само края“, пише във фейсбук Геновева Кръстева и прилага видео от атаката.

Четирима души са задържани за нападението. Преди дни привърженици на „Левицата“, БСП и „Възраждане“ направиха палатков лагер с цел да пазят паметника, но няма информация за сблъсъци.