Фандъкова: Зимата не ни изненада

pochistvane-snyag

Йорданка Фандъкова отбеляза, че зимната обстановка не ни е изненадала, тъй като прогнозата за времето ясно е показала, че именно днес, на Андреевден, ще има обилни снеговалежи, съобщи Dariknews.

„Все още продължава обилният снеговалеж. На терен са всички екипи и 178 почистващи машини. Продължава почистването, приоритетно на улиците на градския транспорт. Имаме един закъсал автобус на „Симеоновско шосе“, вече пратихме екипи, които да помогнат там. Всички други коли на градския транспорт се двдвижат при зимни условия. Има проблем при контактната мрежа на трамваите. Има забавяне на движението им при „Граф Игнатиев“. Навяскъде другаде градският транспорт се движи по обичайните си маршрути“, каза пред медиите рано сутринта кметът на София – Йорданка Фандъкова.

Започва почистването на спирки и подходи по подлези. Зимата не ни е изненадала“, каза още тя. 

„Обработени са 4 паднали дървета. Снегът започна да вали изведнъж и натежа. Това са проблеми, които се отстраняват на момента“, отбеляза Фандъкова.

Временно движението по АМ „Хемус“ в посока София е ограничено за всички МПС поради снегопочистване, съобщиха от АПИ. Трафикът в посока София се осъществява за всчики МПС по обходен маршрут: Правец – Ботевград – път I-1 – София. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.