Фандъкова за снеговалежа, работното време на градския транспорт и паркирането в центъра

ulica-moskovska-snegovalez

Тази нощ във връзка с валежите от сняг в София е започнало извършването на обработки срещу заледяване. Общо 152 машини – снегопочистваща техника в момента са на терен и извършват обработки във всички райони на София. Приоритетно се обработват със соли против заледяване улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в кварталите, както и стръмни участъци и мостове.

Обработки се извършват и на Южна дъга на Околовръстен път, както и на общинските пътища в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Кремиковц“,“Банкя“, „Нови Искър“, „Кремикови“. Опесъчъване е извършено на пътищата в ПП Витоша – „Бояна – Златни мостове“ и „Драгалевци – Алеко“.

По силен е сноговалежът в южните квартали на столицата.

Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути при зимни условия.

Напомняме на шофьорите да използват автомобилите си само с добре подготвени за зимата автомобили и да карат със съобразена с пътната обстановка скорост. Общината напомня на управителите на фирми да организират почистването на тротоарите пред своите офиси и търговски обекти.

Обмисля се намаляване на работното време на градския транспорт в София. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. „Повечето хора работеха от вкъщи и нямаше пътуващи в късните часове, затова от „Градска мобилност” предложиха последната линия да е между 22:00 и 22:30 часа. В метрото на един влак се падаше по един пътник. Разбирате, че в тази тежка финансова ситуация трябва да се съобразим, но ще обсъдим“, каза тя. 

„Зоните ще работят. Нямаме намаление на каквито и да е било превозни средства. Пролетта, когато затворихме зоните, се получи доста голямо струпване и това повече попречи, отколкото помогна“, допълни Фандъкова.