Фандъкова уволни зам.-кмета доц. Тодор Чобанов

Йорданка Фандъкова

Заместник-кметът по култура, образование и спорт на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столичната община.

До назначаването на нов заместник-кмет управлението на направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова.

„Благодаря на доц. Чобанов, защото неговият принос в сферите, в които работи, е доста сериозен, особено в сферата на археологията. Знаете, че заедно с него направихме Музеят за история на София, подземният археологически музей под базиликата „Св. София“, триъгълната кула, а сега ръководи един много добър проект за реставрация на късноантичния мавзолей в Южния парк. В същото време под негово ръководство чувствително се забавиха други проекти – проекта за реставрация на банята в „Овча купел“ и този за банята в „Горна баня“. Възстановяването на тези обекти беше важна задача, която поставих с конкретни срокове и ангажименти, които бяхме поели пред софиянци. Наложи се процедурата за банята в „Овча купел“ да се прекрати отново и след това да се обяви наново, а това забавя изпълнението. Трябва да се работи по-активно и динамично. Отново ще кажа – той е прекрасен млад човек с бъдеще в науката. Той самият помоли да се съсредоточи върху докторантурата, която прави в сферата на археологията“. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод освобождаването на Тодор Чобанов.