Фандъкова не прие ремонта на градинката срещу Университета

gradinkata-srestu-universiteta

Фуги и неравности и в градинката „Св. Климент Охридски“

Фуги и неравности констатира кметът на София Йорданка Фандъкова в градинката срещу Университета. Днес тя бе на инспекция заедно с главния архитект на София Здравко Здравков. Двамата бяха възмутени от обекта.

Фандъкова дори заподозря изпълнителя на ремонта, който прави и градинката „Кристал“ и част от улица „Московска“, че иска с хитрост да избегне санкции. 

Кметът посочи, че на 14 март изпълнителят е изпратил писмо до общината, с което иска да се състави комисия за приемането на първия етап от проектите за ремонт на центъра, който включва цитираните обекти. Фандъкова обясни, че надзорът още в края на февруари е описал много детайлно всички бележки, които има, и е поставил искането за отстраняване на тези забележки.

gradinkata-pred-universiteta

„След получаването на писмото от изпълнителя, че са готови, надзорът е изпратил писмо, в което ясно казва, че не са отстранени забележките. Според мен при неотстранени забележки да се иска приемателна комисия и приключване на обект, то означава само едно – че се търси начин да се оправдаят за санкциите, които предстоят впоследствие. Такова нещо аз няма да допусна“, обясни кметът на София.

Фандъкова обясни, че фирмата трябва да отстрани пропуските, като няма да получи удължаване на срока по договора. „Да направят всичко възможно, да се мобилизират и в рамките на колкото дни те преценят да отстранят всички бележки, които са има направени“, добави кметът. Фандъкова обясни, че няма да допусне да се плащат пари за недобре свършена работа, а ако обектът не е готов в срок ще бъдат наложени санкции.

Ремонтът започна в началото на юли. Обществената поръчка по проекта е за 21.5 млн. лева, от които 19.5 млн. са европейско финансиране.

ГРАДИНКАТА СРЕЩУ СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВСЕ ОЩЕ Е ОГРАДЕНА