Фандъкова: Изградено и обновено е осветлението в 32 парка и градини в София

zapaden-park

През последните години сме изградили осветление в 32 парка и градини на територията на цялата Столична община. За мен осветлението е сигурност и уют, защото дава възможност на хората да се разхождат в парковете и в по-тъмната част на деня.  Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на проверка на изграждано ново осветление в парк „Св. Св. Петър и Павел“ в район „Красната поляна“.

В парка на бул. „Константин Величков“, който е на площ около 50 декара ще бъдат поставени 100 енергоспестяващи осветителни тела по всички алеи, които ще заместят около 40 стари лампи и така на практика ще бъде осветено цялото пространство. 

Очакваме от дирекция „Зелени системи“ да помогнат за възстановяване на тревните площи, а кметът на района смята да подмени и пейките, посочи Фандъкова. Предстои да бъде поставено и видеонаблюдение.

“Когато дойдох в Столичната община, почти нямаше осветление и видеонаблюдение в големите паркове. Затова програмата за възстановяване на парковете беше толкова важна за всички големи паркове. Този проект е последният от големите в кварталите“, каза още кметът на София Йорданка Фандъкова.

След проверката на осветлението в парка, на проверка от столичния кмет подлежи и ремонт на градинка с детска площадка на същия булевард. 

„По инициатива на кмета на район „Красна поляна“ Иван Чакъров е изцяло ремонтирана градинка на бул. „Константин Величков“ Ремонтирани са алеите, поставени са изцяло нови пейки и перголи“, посочи Фандъкова.

„Получил се е наистина чудесен входът към „Красна поляна“, защото тук минават хората, които слизат от метрото и се прибират в квартала“, каза тя и напомни, че в момента се ремонтира градината пред хотел „Рила“ . „Вече стартира подновяването на алейната мрежа, така че там също предстои тази знакова градина в центъра на София да бъде по-скоро обновена, защото тя е в зоната на културна ценност“.