Eлектрическите тротинетки остават на разположение и през зимния сезон

сняг и тротинетки lime

От оператора на електрически тротинетки Lime, съобщиха че тротинетките остават на разположение и през зимния сезон. Компанията предупреждава, че при затруднени метеорологични условия достъпът до тротинетките може да бъде ограничен за определени периоди от време, което ще бъде отразено в локалното приложение.
Lime е подготвила списък с препоръчителни предпазни мерки, които трябва да се вземат под внимание при каране на тротинетки в зимни условия.

Ето и съветите на Lime за безопасно каране в зимни условия:

Съвет #1 
Бъдете внимателни, когато повърхността на пътя е мокра или хлъзгава

Дъждът, снегът и мокрите листа могат да намалят сцеплението и да направят улиците и велоалеите хлъзгави, особено за превозни средства на две колела. Когато карате в мокри условия или при неблагоприятно време, имайте предвид следното:

  1. Карайте с ниска скорост и бъдете още по-внимателни
  2. По възможност избягвайте резки маневри и завои, и си оставяйте допълнително време за спиране
  3. Внимавайте за локви, лед и мокри метални повърхности

Съвет #2 
Откроявайте се на пътя

През зимния сезон се стъмва по-рано, което означава, че вашето каране от работа към вкъщи вероятно се случва по тъмно. За да сте сигурни, че сте видими, когато карате, имайте предвид следното:

  1. Носете ярки, светлоотразителни елементи върху връхните си дрехи
  2. Когато е възможно, планирайте маршрута си, така че да минава по добре осветени улици
  3. Не разчитайте, че шофьорите могат да ви видят – старайте се да предвидите техните действия и карайте с повишено внимание

Съвет #3
Обличайте се подходящо спрямо времевите условия

Падащите температури се усещат още по-силно, когато пътувате на тротинетка. За да не ви е студено по време на каране, имайте предвид следното:

  1. Облечете се топло и носете светлоотразителни или ярки елементи върху връхните си дрехи
  2. Носете ръкавици, за да поддържате ръцете си топли и да можете да спирате, и ускорявате своевременно
  3. Носете каска и се уверете, че всякакви допълнителни аксесоари – зимни шапки или ленти, не пречат на правилното й прилягане, както и на видимостта ви.

В допълнение, Lime препоръчва винаги да проверявате състоянието на тротинетката си, в това число работата на спирачките, преди да започнете да карате, както и да адаптирате скоростта си спрямо метеорологичните условия и състоянието на инфраструктурата. Бъдете внимателни! Приятно каране!