Две жени са загинали при тежка катастрофа в София. Шофьорът е обявен за общонационално идирване

katastrofa-cherni-vrah

Две млади жена си загинали на място при тежка катастрофа на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Св. Наум“ в София. 

52-годишен водач на такси е с контузни рани. Той е прегледан от екип на Спешна помощ и е отказал хоспитализация. 

Полицията изяснява причините за тежкия инцидент. Сигналът за него е получен в полицията и спешна помощ около 23:08 ч. във вторник вечерта. 

Полицията издирва двама избягали след тежката катастрофа на бул. „Черни връх” в София. Става въпрос за шофьора, причинил инцидента, и неговата спътничка в автомобила. Подробности в ефира на NOVA даде началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев.

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения – над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара – с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни още Тенев.

Таксиметрова кола се движи от бул. „Черни връх” към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът на таксито се престроява в крайната лява лента. От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар. Последва удар в предната част на таксито, а колата нарушител се удря в асансьора на метрото. От силния удар, миналата на червено кола, се разцепва на две – едната половина, в която се намират шофьора и спътничката му, се плъзга 40 метра и се спира в пресечка малко по нагоре.

На пешеходната алея са се намирали две пешеходки, които са пометени и загиват на място. „Млади момичета – на 22 и 26 години, които са изчаквали на тротоара. От самия удар автомобилът се разчленява на две – едната половина минава от вътрешната страна на пешеходната зона и ги помита”, обясни Тенчо Тенев. Въпреки пристигналите на място четири линейки и полицейски автомобили – шанс за блъснатите жени да оцелеят е нямало.