Двама души са ранени при стрелба в кв. “ Стрелбище „

стрелба-в-стрелбище
Районът на престъплението остана отцепен през цялата нощ Снимка: bTV

Двама души са ранени след стрелба в София, съобщава . Инцидентът е станал около 22 часа  на улица „Хайдушка  гора“ в столичния квартал „ Стрелбище ”, в близост до голям фитнес център и пицария. Единият от пострадалите е прострелян в рамото, а другият в гърдите. Произведени са общо пет изстрела.По непотвърдена информация стрелбата е била открита от преминаващ автомобил, в момента, в който мъжете, по които е стреляно, са излизали от близката пицария.

Извършителите са избягали, а двамата пострадали са настанени в болница, единият в „Пирогов”, а другият във ВМА. Пред болницата има полицейски патрул.

По непотвърдени данни нападателите избягали с различни автомобили, след като произвели изстрелите. А куршумите попаднали в телата на двама криминално проявени – 38-годишния Ивайло Богданов – Жирафа и Божидар Лоански – на 26. Единият е излежавал присъда за разпространение на наркотици, а другият има регистрации за извършване на кражби

Охранител на близкия фитнес център, който бил сред първите, видели ранените след стрелбата, разказа, че две минути преди това на мястото имало черен джип. Това било записано и от охранителните камери на близката пицария, които са иззети от полицията. „Чухме четири-пет изстрела и малко след това едното момче падна пред фитнеса. Беше сериозно ранен, в тежко състояние”, каза охранителят.

По думите на директора на ГД „Национална полиция гл. комисар Христо Терзийски, все още не е ясно дали по мъжете е стрелял един човек или двама.

Цяла нощ на територията на цялата столица са извършвани проверки на съмнителни автомобили и лица.