Догодина ще бъдат открити половината от станциите на третата линия на метрото в София

metrovlakove-2


8 от 16-те станции от строящата се трета линия на метрото в София ще бъдат пуснати през 2019 година.

През следващата година ще бъдат пуснати в движение 8 от 16-те станции от строящата се трета линия на метрото в София. Влаковете първо ще започнат да се движат по линията от бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Цар Борис III“ при „Красно село“, а до края на 2019 г. ще бъдат отворени и 4-те станции до бул. „Владимир Вазов“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на семинара за бюджета на Столичната община в Правец.

НОВИТЕ ВЛАКОВЕ ЗА МЕТРОТО ВЕЧЕ СА В СОФИЯ

Така, макар и на няколко пъти да обявяваше, че третият диаметър на метрото ще е завършен напълно през 2019 г., когато са местните избори, строителството му ще продължи и след 2020 г. Тогава ще бъдат пуснати само още 4 станции – от „Овча купел“ до „Горна баня“, се разбра от думите на кмета. Ще трябва да бъдат завършени и станциите в квартал „Левски“ и при „Ботевградско шосе“.

Третата линия на метрото ще има две общи спирки със съществуващите линии на метрото – станциите „Национален дворец на културата“ и „Орлов мост“. По линията ще се движат нови метровлакове, произведени от „Сименс“. За тях общината плати над 400 млн. лв., като основните средства са по оперативна програма „Транспорт“.

СВЪРЗВАТ МЕТРОТО СЪС СИМЕОНОВСКИЯ ЛИФТ