До края на юли градския транспорт ще работи до 22 часа

troleybuss-v-sofia

Градският транспорт в София ще продължи да се движи с намалено работно време вечер до края на юлиГрадските линии ще работят до 22:00ч., а крайградските – до 22:30ч. Това решиха съветниците от транспортната комисия към СОС на извънредно заседание днес.

През този период Центърът за градска мобилност ще направи анализ на пътникопотока по всички линии. Ще се направи и актуализация на икономическата рамка, обясни зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев, съобщава „24 часа“.

До края на юли в столицата няма да се движат и четирите автобусни линии на нощния градски транспорт. Причината е, че и преди обявяването на извънредното положение у нас, те се ползват от много малко пътници и пускането им в момента е нерентабилно.

За този срок се спират и две автобусни линии – 294 от метростанция „Г. М. Димитров“ до Студентски град и линия 306, която се движи в „Младост 2“. Причината е, че натоварването на двете линии по време на извънредното положение у нас, е било средно по трима пътници на курс, уточни Кръстев.

„До 2 седмици ще предложим промени в движението по най-натоварените линии, като ще пуснем още коли по тези, по които има повече пътници. Една от тези линии е автобусната 111“, обясни шефът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Спор между съветниците предизвика предложението на администрацията автобусните линии до планината Витоша и парка „Врана“ да продължат да не работят.

Да бъдат пуснати тези линии, настоя общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев. Той поиска автобусите 66 и 63, които возят да планината, да работят поне през уикендите.

Автобуснилинии 63, 66, 103 и 122, които возят до Витоша и парк „Врана“ няма да работят до 14 юни, т.е. срока на въведената извънредна епидемична обстановка у нас. Окончателното решение за пускането им, комисията ще вземе на следващото си заседание.