До края на годината пускат метрото от „Красно село“ до „Владимир Вазов“

metrostancia-krasno-selo

НОВИ ВЛАКОВЕ И ПРЕДПАЗНИ ОГРАДИ НА МЕТРОСТАНЦИИТЕ ПО НОВАТА ЛИНИЯ НА МЕТРОТО

Йордана Фандъкова  инспектира строежа на третата линия на метрото от метростанция „Красно село“ до метростанция „Бул. България“ с новите модерни изпитателни влакове модел Инспиро, произведени от фирма „Сименс“.

Строителството върви в срок и до края на годината се очаква първите осем километра от третата линия на метрото от столичния квартал „Красно село“ до бул. „Владимир Вазов“ да бъдат напълно завършени и пуснати в експлоатация.

На предстоящите нови станции бяха показани и предградни стени, които да предпазват от инциденти и да няма опасност някои да скочи на релсите. Те ще се отварят автоматично със спирането на влака.

Предпазните огради на метростанциите

Такива преградни стени ще бъдат поставени и на част от старите метростанции, като те ще се отварят вертикално.

Предпазните огради на метростанция „Бул. България“

Депото в Земляне е напълно готово и се очаква Акт 16 за него. Заедно с депото на 100% е готов и релсовият път на двете метростанции, като заедно с това започнаха единичните изпитания на метровлаковете, за да може навреме и в срок да се завърши всичко.

Метростанцията на булевард „България“

18 нови влака са закупени и те са със сериозна автоматика. Очакват се последните два, за да може в срок да се направят изпитанията. Около 65% от дейностите по втория етап на разширяване на метрото с 4 километри и 4 метростанции в „Овча купел“ са готови и те трябва да бъдат приключени през първата половина на следващата година.