Детските градини в София остават затворени

detska-gradina

Няма да има разхлабване на мерките в столицата. Детските градини и ясли остават затворени и през следващата седмица. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. „Следим данните много внимателно. Все още нямам официална информация от Министерството на здравеопазването, но със сигурност в София детските градини няма да работят през следващата седмица”, коментира Фандъкова.

По думите ѝ решението е взето след анализ на последните данни. Тя добави, че не трябва да се бърза с разхлабването на мерките дори и след  21 декември, когато се очаква краят на частичния локдаун.

„Детските градини и яслите в София няма да работят през следващата седмица, написа Фандъкова в социалните мрежи.

„Данните показват, че броят на новозаразените с КОВИД намалява, което може да се дължи на различни причини. За съжаление, броят на хоспитализираните се задържа на много високо ниво – над 2600, заедно с броя на хората, които са на интензивно лечение“.

„Нуждаем се от устойчива тенденция на намаляване, която да дава и възможност на лекарите да осигуряват лечение, за да не се върнем назад. Давам си сметка, че оставането на най-малките деца вкъщи затруднява много семейства на работещи родители, чиято работа не предполага онлайн-режим. Получих съобщения от много родители и учители, които са различни, но преобладаващото мнение е в подкрепа на решението градините и яслите да останат затворени и през следващата седмица“.