Десетки катастрофи в столицата вчера. От АПИ призовават за внимателно шофиране. Очаква се дъждът да премине в сняг

1691
repatrirane-na-avtomobili

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

На 26 и 27 декември се очаква в Северна и Северозападна България дъждът да премине в сняг.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките. Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Няколко тежки катастрофи с ранени станаха вчера в София.

Един от инцидентите е възникнал на бул „История славянобългарска“, в близост до ТЕЦ – София.  Там са се ударили джип и лека кола. Тежко пострадала е жена. Тя, както и мъж, са откарани в болница. Пожарна е рязала ламарините на колата за да извади пострадалите.