Десетки откликнаха на призива от „Пирогов“ за спешно кръводаряване

Дълга опашка се изви пред Центъра по трансфузионна хематология в София, за да дарят кръв. В събота от „Пирогов“ се обърнаха със спешна молба за кръводарители за 17-годишното момиче, което беше блъснато от автобус в столицата, тъй като е необходимо е да и бъдат извършени няколко тежки операции.

Пред центъра за кръводарители дойдоха съученици на Александра, както и хора, прочели за призива в социалните мрежи. От Центъра по трансфузионна хематология благодариха на всички, отзовали се на спешната молба, и заявиха, че вече е събрана достатъчно кръв. 

Вчера от болница „Пирогов“ излязоха с призив за нужда от кръв за своевременна помощ на настанените за лечение пострадали лица:

Всеки ден болница „Пирогов“ се нуждае от кръв и кръвни продукти, за да може да оказва своевременна помощ на настанените за лечение пострадали лица. Към днешна дата, повече от всеки друг път, лечебното заведение има необходимост от безвъзмездни кръводарители с кръвна група „А“ (с резус фактор положителен).

Всички желаещи лица, които искат да помогнат на болницата, могат да дарят кръв още утре, 23.01.2022 г. в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра между 09:00 и 15:00 часа. 

Задължително условие е да се упомене, че дарената кръв е за нуждите на болница „Пирогов“.