Демократична България изпреварва ГЕРБ в голяма част от София

„Демократична България“, е първа политическа сила в столицата на проведените вчера парламентарни избори. Това показват резултатите на Централната избирателна комисия към 6:30 ч.

При обработени 37.8% протоколи в 23 МИРВитоша, Изгрев, Красно село, Лозенец, Младост, Панчарево, Студентски и Триадица), Демократична България е с 29% от гласовете. С 19.8% се нарежда ГЕРБ-СДС, а „Има такъв народ“ събира 14% от вота. БСП са с 13.6%. В този район водачи на листите на партиите са Атанас Атанасов („Демократична България“), Румен Христов (ГЕРБ-СДС), Андрей Чорбанов („Има такъв народ“) и Христо Проданов (БСП).

В 24 районВъзраждане, Искър, Кремиковци, Оборище, Подуяне, Сердика, Слатина и Средец),, коалицията на Христо Иванов и Атанас Атанасов е подкрепена от 23,52% от гласувалите. ГЕРБ са с 23,06% подкрепа, а „Има такъв народ“ – с 15,44%.

В 25 район ГЕРБ се представя най-силно в София. Това са западните части на града ( Банкя, Връбница, Илинден, Красна поляна, Люлин, Надежда, Нови Искър и Овча Купел), партията на Бойко Борисов е получила 23,73% подкрепа. Слави Трифонов е спечелил 18,80% от гласовете, а „Демократична България“ е на трето място с 16,53%.