ЦСКА придоби 50% от стадион „Българска армия“

cska-stadium-balgarska-armia

ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта (ММС) са учредили съвместно дружество, обявиха от футболния клуб. Това беше важна стъпка с цел строежа на нов стадион на мястото на „Българска армия“.

Миналата седмица футболният клуб е внесъл 7 млн. лв., част от капитала на дружеството. Освен това на 15 февруари е било подадено и заявлението за вписване в Търговския регистър.

Преди малко повече от седмица от ЦСКА увериха, че продължават по план със стъпките, които да позволят строеж на нов стадион. Към момента базите на клуба бяха оценени на 28.4 млн. лева. От изявлението на червените обаче не стана ясно дали клубът ще продължи да работи с компанията „Спортфайв“.

Ето и цялото съобщение, което публикуваха от ЦСКА:

Съвместното дружество с държавата е факт. ЦСКА придоби собственост върху стадиона си!

Армейци, след дълги години обещания и нарушаването им, тежки процедури, надежди и разбиването им, промени в плановете и какви ли още не перипетии най-великият футболен клуб в България придоби собственост върху дома си. Собственост, която ни се полага, но по една или друга причина не ни беше давана.

От днес официално съвместното дружество между ЦСКА и държавата в лицето на Министерството на спорта се реализира. За нас тази крачка е историческа и поставя началото на реалния път към построяването на ново, модерно съоръжение, което да завещаем на нашите деца. Собствениците на клуба осигуриха финансовите средства за учредителната парична вноска в капитала. Бихме искали да поясним, че общата инвестицията за реконструкцията на стадиона не се изчерпва със сумата, необходима за капитала, а многократно ще я надхвърли.

Благодарим на министър Весела Лечева за политическата далновидност и създаването на най-важната предпоставка за изграждането на съвременен стадион в центъра на София, който да е на разположение за талантите на България.

Въпреки многократните критики и скептицизъм от свои и чужди, сме щастливи, че успяхме да се преборим в тази битка. Както многократно ви съобщавахме напълно честно и обективно – работата по стадиона във всяко едно направление не спря нито за миг, а първия плод от това берем днес. Благодарим на всички, които не се усъмниха в искреното ни желание да сбъднем тази наша, обща мечта. На скептиците искаме да кажем само едно – ЦСКА не може да бъде сломен!