Чистачка и социален работник гонят затворниците…надзирателя не може да извади пистолета си /Видео/

Кадри от охранителните камери на Централния софийски затвор показват дръзкото бягство на двамата рецидивисти.

На видеото, което NOVA TV публикува, се вижда как Владимир Пелов и Радослав Колев бягат от стаичката, в която се получават пратки отвън. Вижда се и как нападат служител, който проверява техниката и още един човек. След като се озовават на двора, заплашват надзирателя с нож и пистолет и бягат през парадния вход. Социалният работник Красимир Кръстев и чистачката Христина Александрова тръгват по петите им.

 

На видеото се вижда как Владимир Пелов и Радослав Колев стигат до стаята за получаване на техника. Стоят встрани, в очакване. 15 секунди са им необходими, за да прескочат стъклото. Оръжието се вижда ясно в ръцете на Пелов, който успява да събори на земята служителя на затвора. Следват още 36 секунди, в които бегълците излизат до пост 1. Двамата не очакват, че ще се разминат със социалния работник който се връща от лафката за кафе. Чува изстрелите и вижда как Пелов и Колев избутват надзирателя, а той не успява да си извади пистолета.

Накрая на главния вход се събират поне десетина надзиратели, ноникой не пресича улицата, за да гони или поне да проследи накъде са побягнали бегалците.