Четири обвинения след катастрофата с Милен Цветков

субару-милен-цветков
Субаруто на Милен Цветков

Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала обвинение на Десислава Пешева-Николова за това, че е предоставила фирмения джип Ауди Q7 на сина си Кристиан, който е бил под въздействието на наркотици – амфетамин и канабис. Наложена й е парична гаранция от 100 000 лв.

Обвинения ще бъдат повдигнати и на двамата спътници на Кристиан Николов – Симона Цветкова и сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги Иванов. Те са били разпитани за катастрофата, в която загина Милен Цветков, а от прокуратурата съобщиха, че срещу тях са събрани достатъчно данни за престъпление – затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийската районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност. 

„Подаден ни е сигналът в 18:16 ч. Диктуван е в 18:19 ч. Реанимационният екип е бил на място в 18:23 ч. За 5 минути е пристигнал и е заварил на платното, близо до тротоара мъж по гръб, на който хора са му оказвали помощ. Правили са му изкуствено дишане уста в уста. Заварен е в кома„, каза на извънреден брифинг директорът на Спешна помощ-София д-р Георги Гелев. Той добави, че според доклада на медиците тялото на журналиста е било доста далеч от двете катастрофирали коли.

„Видимо той не е имал сериозни наранявания, но фактът, че трахеята е била пълна с кръв, означава, че най-вероятно травмата е несъвместима с живота“, коментира шефът на „Спешна помощ“.

Дотогава никой не знае, че това е Милен Цветков. На практика промените, които са били с него, са го променили до неузнаваемост, тъй като всички, включително и екипът познават кой е Милен Цветков, и биха го разпознали. На практика всичко е приключило в 18:45 ч.“, допълни още Георги Гелев.