Центърът за градска мобилност купува 15 бели коли с тъмен салон

antiparking-skobi
Снимка: Столичен инспекторат

Центърът за градска мобилност в София търси от кого да закупи нови автомобили за нуждите си. От проверка на БТА в сайта на Агенцията за обществени поръчки става ясно, че дружеството иска да купи, при условията на оперативен лизинг с равни месечни вноски, 15 броя нови неупотребявани возила, които да бъдат в бял цвят и с тъмен пътнически салон. Обявената цена за покупката им е 605 000 лв. без ДДС или за 40 333 лв. без ДДС за един автомобил.

От изпълнителя на поръчката се очаква да предостави десет еднакви по марка коли с минимален стандарт на горивото Евро 6 и пет коли на ток – също от една марка. Доставените автомобили трябва да са излезли от завода най-късно миналата година.  

Според документацията изпълнителят има задължението за собствена сметка да регистрира автомобилите и да ги застрахова. В офертата си всеки участник трябва да предложи и фабрична  гаранция на автомобилите от минимум пет години.

Срокът за доставка на всички превозни средства е до два месеца след сключване на договора за изпълнението на поръчката. Мястото на доставката е Автобаза под моста „Чавдар“. 

Изплащането на лизинга трябва да стане в рамките на 4 години и половина от датата на подписване на приемопредавателения протокол за доставка на всички автомобили.

Участниците могат да подават офертите си до 7 октомври.