Части от столицата остават без вода на първи април

shower-water-vik

Софийска вода временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 1 април 2019 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Райна Княгиня“ в кв. „Сеславци“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на квартала. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на площада в кв. „Сеславци“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Златишки проход“ в ж. к. „Стрелбище“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи по ул. „Златишки проход“ в участъка от ул. „Нишава“ до ул. „Траянова врата“, по ул. „Златни врата“, от ул. „Котленски проход“ до ул. „Орехова гора“, и на ул. „Косово поле“, бл. 87. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Златни врата“, на ъгъла с ул. „Косово поле“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Владайска“, Център, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи по ул. „Владайска“, от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Ивайло“, и по ул. „Тодор Бурмов“, от ул. „Владайска“ до ул. „Дамян Груев“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Владайска“, на ъгъла с бул. „Христо Ботев“.

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Ворино“ в ж. к. „Белите брези“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи по ул. „Ворино“ в участъка от ул. „Кюстендил“ до ул. „Царево село“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Ворино“, на ъгъла с ул. „Царево село“

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Панега“ в ж. к. „Триъгълника – Надежда“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 15:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи по ул. „Панега“, от ул. „Иван Мърквичка“ до ул. „Мрамор“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Панега“, на ъгъла с ул. „Мрамор“

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Владимир Минков – Лотко“ в кв. „Христо Ботев“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. 512.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Владимир Минков – Лотко“ №1.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството.