Бунище във „Факултета“ става паркинг за иззети от полицията коли

konfiskuvan-avtomobil

Общината дава терен – незаконно сметище на СДВР в столичния квартал „Факултета“, където да се съхраняват иззетите автомобили от заловени с алкохол и наркотици в кръвта шофьори.

Председателят на СОС Цветомир Петров и кметът на район „Красна поляна“ Димитър Петров дадоха брифинг относно предоставяне на общински терен за нуждите на СДВР, за да могат да се съхраняват иззети превозни средства.

„Идеята е целият парцел от около 16 декара да бъде предоставен на СДВР за безвъзмездно ползване за паркинг за иззетите автомобили. Огромна част от тях стоят пред районните управления, а мястото тук е подходящо поради няколко причини – всекидневно тук се горят отпадъци, целият пушек влиза в „Красна поляна“ и в цяла София. Правейки тук такъв паркинг, ще решим проблема с незаконно иззетите автомобили и ще престане да съществува незаконното сметище“, обясни председателят на СОС.

Петров коментира, че ще се преустанови горенето на отпадъци, а районът ще бъде и под наблюдение. „Ще поставим осветление, всеки ден ще има и полиция, така че с едно действие решаваме няколко проблема“, добави председателят на СОС.

Димитър Петров, кмет на район „Красна поляна“, заяви, че автомобилите ще бъдат превозвани през улица „Несебър“. Ще бъдат предприети и действия за облагородяване на терена и на инфраструктурата, така че СДВР да не изпитва затруднения при придвижването на иззетите коли.

Председателят на общинския съвет коментира, че на 16-ти май СОС ще одобри решението за новия паркинг, след което ще започне процедурата по прехвърляне на имота, по почистването и подготвянето му, за да стане паркинг.