Блокират част от линиите на градския транспорт утре заради протест

превозвачи-автобуси

Протест в четвъртък сутрин на работещи в системата на столичния градски транспорт. Акцията е организирана от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, а основното искане е за 30% увеличение на заплатите.

Протестът ще се проведе в столичния квартал „Дружба”, на последната спирка на линии 4, 88, 204, 304, 384 и H4 от градския транспорт. Те обслужват кварталите „Гоце Делчев”, НИМ, Зоопарка, „Хаджи Димитър” и летище „София”. Очаква се движението по тези линии да бъде временно затруднено, предава NOVA.

Протестът започва в 8 часа сутринта и все още не е решeно колко време ще продължи, каза инж. Александър Шопов от Федерация на транспортните синдикати към КНСБ.

Кога и как деца ще ползват безплатно градския транспорт

„Целта ни не е да създаваме напрежение у гражданите, а да покажем какво следва, ако няма кой да обслужва линиите на градския транспорт. Исканията ни са за достойни заплати – увеличение с 30%”, уточни Шопов.

По думите му в момента възнагражденията са в размер на 1800 лева. „До момента с всички бивши кметове е имало диалог и сме получавали увеличения. За тази година обаче не са предвидени средства за това”, каза той.

Според него комуникацията със Столичната община се води през медиите. „Искаме да говорим с Васил Терзиев”, настоя синдикалистът.