Блокираха с автомобили ул.“Цар Шишман“. Така живущи в района протестират срещу неспирните ремонти

ulica-ivan-shishman

Живущи в района на улица „Цар Шишман“ блокираха движението в знак на протест.
Два леки автомобила са блокирали движението в района, а на място са няколко екипа на полицията. Единият автомобил е паркиран на уличното платно и блокирал минаването по улица „Юрий Венелин“, а друг е блокирал движението по „Шишман“ при кръстовището с „Паренсов“ в посока улица „Гурко“.

Двата автомобила са заключени без водачи наблизо. Служители на полицията регулират движението.
Причината за протестанти блокада е продължаващия ремонт по „Шишман“ и негативните, които поемат всички живущи в района. Една от организаторките на протеста – Лидия Семерджиева, чиято кола е едната блокирала движението, заяви пред „Дневник“, е този протест ще е всеки ден от 8 до 20 ч. до следващата неделя.

Столичната община е уведомена на 6 октомври от организаторите на този протест за исканията им да има адекватна организация на движението, но засега няма предприети мерки. Искането на живущите в район е да се преразгледа временната реорганизация на движението по ул. „Юрий Венелин“ и ул.“Паренсов“, тъй като целия поток от коли по „Гурко“ бил преносочен към тях, защото в момента отново е разкопано кръстовището между „Цар Шишман“ и „Гурко“