От утре автомобили с украинска регистрация ще паркират безплатно на паркинга при вход „АЗ“ на НДК

parking-ndk
Източник: Фейсбук профил на Кристиан Кръстев

От утре в 8:00 ч., със заповед на кмета на София, моторни превозни средства с украинска регистрация ще могат да паркират безплатно на паркинга при вход „А3“ на Националния дворец на културата (НДК), съобщава във фейсбук страницата си Кристиан Кръстев, зам.-кмет по транспорта на Столичната община. 

През последните дни много украински семейства пристигнаха в столицата ни по всички възможни за тях начини – включително и с личните си автомобили. Получихме редица запитвания от българи отворили вратите на домовете си за украински граждани, относно възможност за регламентирано паркиране и престой в синя и зелена зона на приютените, съобщава Кръстев.
Затова днес заедно с моя екип предложихме на кмета на София в помощ на тези хора да дадем достъп до локация за паркиране в центъра на София. Паркингът ще може да се използва и от всеки друг, както досега. Избрали сме точно тази локация, защото тя има свободен капацитет и няма да се възпрепятстват ежедневните дейности на софиянци, отбелязва Кристиан Кръстев.