Автомобили и АТВ-та по пистите на Витоша

витоша-ски

Автомобили и АТВ-та са заснети да се движат по пистите на Витоша, съобщи bTV. Само за последната седмица случаите са над 10.

Преди десетина дни джип заседна в преспите и възмути планинари. Колата е заседнала в забранена за движение зона. От дирекцията на „Природен парк Витоша“ са уведомили МВР, които са обещали да намерят и санкционират нарушителя.

Бариерата, която е пазела пистата от нарушители е била открадната. А знакът „Забранено влизането“ не спира автомобилите. Автомобилите и АТВ-тата навлизат обикновено нощно време, а някои от тях лепят тиксо за да скрият регистрационните номера.

Планински водач се оплака, че въпреки че лично е звъняла на тел.112, абсолютно никой не я е потърсил за повече информация.

Нарушителите пречат и на планинската спасителна служба. „Създават реален риск…това е пътят, който ползваме, за да стигнем до пострадал човек. Всяко МПС, на което не му е там мястото би могло да блокира спасителната дейност и застрашава живота на хората“, разказа планинския спасител Мартин Неделчев.

От природен парк „Витоша“ обмислят поставянето на нова бариера. От МВР заявиха, че реагират на всеки сигнал и призоваха, който види нарушители, да сигнализира на 112.