Новият асфалт на бул. „Константин Величков” в София се напука

Asphalt-Crack
снимката е илюстративна


Оправдават се със състоянието на релсовият път на трамваите, който трябва да се укрепи

Ремонтираното наскоро споделено автобусно и трамвайно трасе на столичния булевард „ Константин Величков “ вече е с пукнатини по асфалта. За това алармираха от „Спаси София“. Заместник-кметът Дончо Барбалов уточни, че от Общината знаят за проблема и имат решение. То обаче ще се реализира на практика едва когато времето се затопли.

„Наясно сме с проблема, наясно сме и с мерките, които трябва да се вземат”, заяви пред NOVA инж. Данаил Евлогиев, дирекция „Транспортна инфраструктура” към Столична община.

„Проблемът е, че заради лошите метеорологични условия нямаше време, ремонтът да бъде довършен. Трябваше да бъде положена една фуга, която технологично се полага при температура над 5 градуса и при сухо време. При първите метеорологични условия това ще бъде направено. Най-вероятно това ще е след около месец”, заяви още инж. Евлогиев.

Той обясни, че ремонтът на отсечката не е приет към момента и не е разплатен.

„Асфалтовата настилка, която е положена на Константин Величков, отговаря на изискванията. Като качество и изпълнение е перфектна”, заяви инж. Сава Деспотов, общинско дружество „Софинвест”. „Пътят е готов на практика и се експлоатира. Не е причината в нас да е в такова състояние”, заяви още инж. Деспотов.