Арестуваха седем души при спецакция в София

арестуван-слави-ангелов

Нападателите, пребили журналиста Слави Ангелов пред дома му на 17 март, са задържани при мащабна спецакция в София. Тя започна в четвъртък под надзора на Специализираната прокуратура. Арестувани са 7 души. Групата се е занимавала с побои. Претърсени са множество апартаменти и коли в София.

Днес в София беше разбита престъпна група за силови действия и нанасяне на телесни повреди. Един от случаите, които се разследват, е за побоя над журналиста Слави Ангелов, каза главният прокурор Иван Гешев.

Той посочи, че се претърсват множество адреси и автомобили, като допълни, че не може да потвърди дали и колко души са задържани. 

Утре ще бъде изнесена повече информация по случая.

Спецакцията в столицата бе проведена под надзора на Специализираната прокуратура екипи за задържането към СДВР.

По информация на NOVA зад решетките са и тримата нападатели на Слави Ангелов. Те принадлежат към фракцията фенове на футболен клуб „Левски“ „София Запад“. Единият е задържан в къща на ул. „Черковна” близо до дома на журналиста. Тежковъоръжени полицаи от групата за задържане на МВР охраняваха сградата, докато вървяха обиските. На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.