6 градуса е температурата в новите електробуси

тролейбус-в-софия

След сигнали на граждани за ниски температури в новите електробуси, екип на БНТ провери на място комфората в модерните превозни средства на градския транспорт:

Електробусите, които все по-често можем да видим в София, са крачка към модернизацията и подобряването на градския транспорт, особено когато говорим и за качеството на въздуха. Колко е топло обаче вътре през зимата? Експеримент показа, че в електробус номер 60 е около 6 градуса.

„Не говорим за непуснато парно. Частично парното може да бъде намалено поради задръстване или много ниски температури. В една от линиите, поради твърде ниските температури и поради дължината на линията, е възможно да са били по-ниски, отколкото в останалите превозни средства“, заяви в „Денят започва“ инж. Евгений Ганчев, изпълнителен директор на „Столичен електротранспорт“.

По думите му всички електробуси са снабдени с модерни климатични системи.

„Трябва да издържа с пуснато парно 20 километра. Настроено е нормалната температура в превозните средства да бъде 20 – 26 градуса. Ежедневно се прави профилактика на електробусите. Зареждат се на крайни станции, на Централна гара“, допълни инж. Евгений Ганчев.