40 000 автомобила са напуснали София за денонощието

kpp-na-magistrala

От София за денонощието са излезли около 40 000 автомобила. Това каза комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, на брифинг, посветен на трафика и мерките на „Пътна полиция“ по повод предстоящите почивни дни.

Върнатите коли са около 3 000-4 000, а гражданите, на които е отказано да излязат от столицата, са около 7 000-8 000.

Комисар Костадинов обясни, че на част от водачите не им е позволено да напуснат града заради декларирани причини, които не отговарят на заповедите на министъра на здравеопазването. Всеки втори е посочил, че пътува по работа по време на трите почивни дни. „Имаше доста изнервени хора вчера, които не се съобразяват с нашите разпоредби. Имаме и неподчинения и хора, които не попълват декларации, сърдят се и търсят причината в нас. Хората са длъжни да се съобразят и да си намерят начин да се придвижват, но трябва да се спазват разпоредбите и изискванията. Рискът е еднакъв за всички“, каза още Костадинов.

По време на трите почивни дни проверките ще са с акцент върху рисковите водачи. Органите на реда ще следят за шофьори, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици.